Voorpret voor een vakantie het grootst bij Nederlanders

Nederlanders zijn een reisgraag volkje. Al van oudsher reizen Nederlanders de hele wereld over. Waarom we zo graag reizen is niet bekend, het blijkt gewoon in onze genen te zitten. We worden er ook al vroeg mee geconfronteerd want vrijwel iedereen in Nederland gaat minimaal één keer per jaar op reis in het binnenlanden of naar het buitenland. Het liefst gaan we naar een verre bestemming waar de zon de hele dag door straalt en we helemaal tot rust kunnen komen. Waar de bestemming ligt maakt in principe niet uit, voor de meeste Nederlanders geldt hoe meer kilometers van huis, hoe beter het is.

Nederlanders zijn niet alleen een reisgraag volkje, we hebben ook de meeste voorpret bij een vakantie. Geen enkel ander volk in de wereld krijgt zo’n geluksgevoel van het op vakantie gaan als de Nederlanders. Maar liefst 64 procent van de ondervraagde Nederlanders geeft aan dat ze extra happy worden als de vakantie voor de deur staat. Het gemiddelde percentage voor de voorpret van een vakantie ligt wereldwijd op 48 procent. Reisbureau Expedia heeft stelt dit aan de hand van een wereldwijd onderzoek naar de voorpret bij vakanties.

Geluksgevoel na een dag alweer verdwenen

Het meest opvallende aan het onderzoek en de resultaten uit Nederland is dat wij Nederlanders wel een happy gevoel krijgen met zijn allen, maar dat ons algehele geluksgevoel niet stijgt. Slechts 58 procent van de Nederlanders zegt dit wel te hebben. Het wereldwijde percentage voor het algehele geluksgevoel ligt op maar liefst 80 procent. Wij zijn ook heel snel het geluksgevoel alweer kwijt. Het lekkere blije gevoel is van zeer korte duur. Bij sommige Nederlanders is dit op de terugweg alweer verdwenen, terwijl ruim een kwart het al na de eerste dag heeft. Nederlanders zeggen heel nuchter in het onderzoek dat aan al het goede weer een eind komt en zo ook aan de leuke hotel vakantie. 

Productiviteit op de werkvloer minimaal voor de vakantie

De voorpret voor een vakantie is zo sterk dat Nederlanders zo veel vrolijker zijn. Het nadeel is dat ze ook weer een stuk minder productief zijn als de vakantie echt voor de deur staat. De hele dag wordt er alleen maar gedacht aan de vakantie en de dingen die nog geregeld moeten worden. Dit komt de productiviteit niet ten goede op de werkvloer. De baas zal er niet blij van worden, maar wij hebben we een groot geluksgevoel en kunnen niet wachten tot we op de plaats van bestemming zijn.