Ben je al een keer naar Griekenland geweest?

Griekenland is sinds afgelopen zomer weer in de lift als het gaat om het aantal vliegvakanties dat er naar het land geboekt zijn. Griekenland komt uit een diep dal. De afgelopen jaren bleven toeristen weg van de eilanden en dat alles had te maken met de crisis in het land. Dit was nog eens een extra strop voor de lokale bevolking van Griekenland, want zij moeten leven van het toerisme. Het kwam min of meer als een verrassing dat Griekenland dit jaar ineens weer immens populair was als vakantiebestemming. Voorheen behoorde Griekenland altijd tot de meest geliefde vakantiebestemmingen. Nu het toerisme weer langzaam maar zeker opgang komt in Griekenland ziet de lokale bevolking de toekomst ook weer een stuk rooskleuriger. Griekenland is een enorm veelzijdig land. Op het vasteland is de hoofdstad Athene druk bezocht om de vele bezienswaardigheden. Toch kiezen Nederlandse toeristen massaal voor een vliegvakantie Griekenland naar één van de eilanden. Populaire eiland voor een Griekenland vakantie zijn Kreta, Corfu, Zakynthos en Rhodos.

De Griekse Eilanden zijn het populairst voor een vakantie

Er zijn heel veel meer eilanden voor de kust van het vasteland die ideaal zijn voor een vakantie naar Griekenland maar omdat deze minder bekend zijn worden ze ook minder snel geboekt. Het is maar net wat je wilt tijdens je vakantie. De minder bekende eilanden hebben nog een ongerepte natuur en er is nog steeds de authentieke Griekse sfeer aanwezig. Op een eiland zoals Kreta is alles gericht op commercie en het lijkt soms net of je gewoon in Amsterdam over straat loopt want Nederlanders in overvloed op het eiland. Als je hier absoluut geen trek in hebt dan kun je het beste de populaire eilanden mijden en naar de minder bekende eilanden gaan, zoals Skiathos, Skopelos, Zagoria, Patmos en Leros.

Vliegen naar Griekenland

Als je een vakantie boekt naar één van de Griekse eilanden ga je met het vliegtuig naar het eiland. Ten  minste als het eiland een eigen vliegveld heeft. Het kan ook zo zijn dat je met de internationale vlucht naar een groot internationale luchthaven in Griekenland gaat en vanaf daar met een kleine binnenlandse vlucht uiteindelijk op de plaats van bestemming zult arriveren. Vanaf Amsterdam Schiphol liggen alle Griekse vakantiebestemmingen op ongeveer 3,5 uur vliegen. Een vliegvakantie Griekenland is goed te doen want je zit niet zo heel erg lang in het vliegtuig. Het is net iets dichterbij dan Turkije. Toch zijn er veel toeristen die liever een hotel vakantie boeken naar Turkije dan Griekenland.