Inchecken Schiphol

Reist u via Schiphol, dan kunt u voor vrijwel elke vliegmaatschappij inchecken online. Inchecken op Schiphol heeft nadelen ten opzichte van het bagage inchecken achter de computer bij u thuis. U bent namelijk meer tijd kwijt om bij uw gate te geraken. Aan de andere kant doet een medewerkers van Schiphol het werk voor u om in te checken. Dit geeft wel een vertrouwd gevoel. Oftewel Schiphol ontzorgt inchecken bij Schiphol.

Self-service check-in Schiphol

Inchecken op Schiphol kan echter wel zelf, dit kan door de gemakkelijk werkende self-service check-in kiosken. Bij deze check-in kiosken kunt u inchecken voor uw vlucht. Het scherm leidt u gemakkelijk door de stappen heen, in mum van tijd heeft u uw vliegticket waarmee u het vliegtuig in mag. De kiosken zijn te vinden bij WTC Traverse en Schiphol Paza. U ziet check-in kiosken dan bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappijen.

Thuis online inchecken

Naast inchecken bij Schiphol kunt u ook alvast thuis inchecken. De stappen die u de self check-in punten doet, doet u dan achter uw eigen computer, maar dan niet op het laatste moment. Bij de meeste vliegmaatschappijen kunt thuis online inchecken 48 uur voordat uw vlucht vertrekt. U heeft uw vliegticket in dat geval dus al thuis in eigen handen.

Inchecken Schiphol door baliemedewerker

Houdt u niet van computers en wilt u toch liever door een medewerker van Schiphol worden geholpen dan is dit geen probleem. Dit geeft wel zo'n vertrouwd gevoel. Doordat een medewerker alles handmatig moet intoetsen moet u er wel rekening mee houden dat u soms iets langer in de rij moet wachten dan als u incheckt bij de self check-in service machine. Ook moet u ermee rekening houden dat u moet inchecken bij de balie voor Europese bestemmingen,  dit moet minimaal 2 uur voordat uw vliegtuig vertrekt. Voor bestemmingen buiten Europa moet u minimaal 3 uur voor de vertrektijd van het vliegtuig bij de incheckbalie zijn. In de vakantieperiode raadt Schiphol wel aan om nog iets eerder op Schiphol te komen gezien de grote drukte die op Schiphol is.

Adres Schiphol

Gemakshalve kunt u hieronder het adres vinden van Schiphol. Als u met de trein gaat, toetst dan gewoon op ns.nl op 9292.nl, Schiphol in. Schiphol heeft namelijk een eigen treinstation. Schiphol Amsterdam Evert van de Beekstraat 202 1118 CP Schiphol Telefoonnummer:0900 0141