Parkeren Maastricht Aachen Airport

Voor parkeren bij of in de buurt van Maastricht Aachen Airport zijn verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden kan je onderzoeken op vergelijkingswebsites zoals Parkcare. In de buurt van het vliegveld zijn verschillende parkeeraanbieders actief, en ook bij het vliegveld zelf kun je voordelig parkeren.

Parkeren in de buurt van Maastricht Aachen Airport

Een goede mogelijkheid voor zowel lang als kort parkeren is parkeren op P2. P2 heeft de goedkoopste parkeerplekken, en de locatie is heel dichtbij de vertrekhal gevestigd. Deze ligt namelijk op loopafstand. Dit voorkomt lange afstanden sjouwen met zware bagage. Een dag parkeren kost 22 euro, twee dagen 34, en drie dagen 46. Na drie dagen kost elke extra dag €3,50. Ook kun je er voor kiezen om te parkeren op P1. Deze parkeerlocatie is duurder, maar ligt nog dichterbij de vertrekhal dan P2. P1 ligt slechts 50 meter van de passagiersterminal verwijderd. Als je hier parkeert, loop je al binnen slechts 1 minuut van de vertrekhal naar uw auto of naar de check in balie. Wilt u liever een dagje Maastricht doen, vind dan de goedkoopste parkeerplek in Maastricht op GoedkoopParkeren.

Gratis parkeren

In het centrum van Maastricht moet je vrijwel overal betalen voor het parkeren. Wel kun je hier en daar in de stad een aantal locaties en straten vinden waar je wel gratis kunt parkeren. In het dorp Beek kun je de auto bij het station of in het centrum kwijt. Ook kun je er voor kiezen om je auto in Meerssen te parkeren, in de buurt van de Meersennerweg of Maastrichterweg. In deze gevallen kun je naar het vliegveld reizen met het openbaar vervoer. Er gaan namelijk meerdere bussen die kant op. Het parkeren is op deze locaties is gratis, maar natuurlijk wel geheel op eisen risico. De parkeerplekken zijn dus niet bewaakt en worden niet in de gaten gehouden.

Parkeren wegbrengers/afhalers

Bij een beperkt aantal plaatsen voor de passagiersterminal is er een mogelijkheid voor wegbrengers en afhalers om te parkeren. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is geldt er een maximum parkeerduur van 30 minuten. Wil je langer parkeren? Dan wordt je geadviseerd om te parkeren op P2. P2 ligt op loopafstand en rekent lagere tarieven voor mensen die slechts enkele uren willen parkeren.