KLM online check in

KLM is de grootste vliegmaatschappij van Nederland. De vloot is groot, zo rond de 100 vliegtuigen. Verder vliegt KLM op meer dan 150 bestemming. De dochtermaatschappijen van KLM zijn hierin niet meegenomen. Service is een belangrijk aspect van de dienstverlening van KLM. KLM is een van de pioniers op het gebied van online inchecken. Online inchecken kan eenvoudig bij KLM. Daarbij staat er een goede handleiding op de website van KLM. Zo hebben ze een instructievideo op de site.

Hoe werk online check in bij KLM

Voor het inchecken bij KLM heb je onder andere het ticketnummer nodig of de boekingscode. Voor het inloggen heb je ook één van deze twee codes ook nodig. Je kunt ook inloggen met je e-mailadres en wachtwoord, als je in het verleden al een account hebt aangemaakt bij KLM. Als je beschikt of een flying blue-nummer met pincode, dan kun je  deze ook gebruiken. Als je dit hebt gedaan dan spreekt de website voor zich. Je kunt bijvoorbeeld een plek reserveren voor je vlucht. Dit is ideaal, want zo kun je een plek met extra beenruimte reserveren. Voor een aantal plekken is een meerprijs vereist. Dit wordt echter duidelijk aangegeven op de website van KLM. Verder is er de mogelijkheid om een plek uit te zoeken, waarbij bekend is wie je mede-passagiers. KLM heeft deze optie gekoppeld aan Facebook. Wees gerust, KLM zal nooit je facebook profiel zonder toestemming op de website plaatsen. Verder kunt je bij KLM een extra uitgebreide maaltijd bestellen. Dit is wel tegen meerprijs. Daarbij geldt deze optie alleen voor internationale vluchten. Ten slotte heb je de keus om extra bagage in te checken. Als je dit tijdens de online incheck procedure doet krijgt je 20% korting.

Boardingpas KLM

Je kunt uw boardingpas thuis printen. KLM heeft echter ook een andere optie. Je kunt je boardingpas naar je mobiele telefoon sturen. In dat geval hoef je niets uit te printen. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele telefoon mee te nemen naar het vliegveld en je boardingpas te laten zien.

Online inchecken, maar je hebt ruimtebagage

Heb je ruimtebagage, dan moet je toch altijd naar de incheckbalie. Niet voor je boardingpas, maar om je bagage af te geven. Dit moet je wel minimaal een anderhalf uur doen voordat je vlucht vertrekt. Houd daar dus rekening mee in je reisschema.

Wanneer kun je online inchecken bij KLM?

Bij KLM kunt u online inchecken vanaf 30 uur voordat de vlucht vertrekt. Na 1 uur voor vertrek is het online inchecken niet meer mogelijk. Er zijn een aantal uitzonderingen zoals in de Verenigde Staten en een aantal landen in Afrika. Voor meer informatie hierover kunt u hier klikken. Vergeet om te denken aan parkeren bij het vliegveldreisverzekering en het boeken van een hotel.