Laat je huis niet onbeschermd achter terwijl je op vakantie bent

Waar de vakantieperiode voor veel Nederlanders een moment is om even heerlijk uit te rusten, zijn dit voor inbrekers de drukste momenten van het jaar. Woningen zijn tijdens de vakantieperiodes leeg. Daarbij delen veel Nederlandse gezinnen op hun sociale media, wanneer zij op vakantie zijn. Zo weten inbrekers precies, wanneer zij hun slag kunnen slaan! Reden genoeg om je huis niet onbeschermd achter te laten, als je voor een ontspannende vakantie naar het buitenland gaat. Er zijn verschillende manieren om je woning van de juiste beveiliging te voorzien tijdens de vakantieperiode! Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van je sloten, als deze verouderd zijn.

Een alarmsysteem in huis laten installeren

Een van de mogelijkheden om je huis beter te beveiligen, is het gebruik van een alarmsysteem. Deze alarmsystemen kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Zo sluit het alarm naadloos aan bij de beveiligingsrisico’s binnen je woning! Veel gebruikte componenten zijn magneetcontacten, bewegingssensoren, elektronische beveiligingscamera’s, enzovoorts. Je kunt ook meer een standaard alarmsysteem kiezen, maar deze zijn vaak minder veilig. Meer weten over een geschikt alarm voor in huis? Klik hier!

Maak gebruik van een tijdschakelaar voor lampen

Ook kun je het doen laten lijken, alsof er iemand in huis is tijdens de vakantiemaanden. Dit doe je door gebruik te maken van een tijdschakelaar, tussen de lamp en het stopcontact. Op het moment dat het buiten donker wordt, zal de lamp automatisch ingeschakeld worden. Hoewel dit niet de meest energiezuinige oplossing is, werkt het vaak wel. Inbrekers krijgen zo het idee dat je nog in huis aanwezig bent, waardoor zij sneller voor een ander doelwit zullen kiezen.

Tip: deel geen foto’s met locatiegegevens op sociale media! Zoals eerder beschreven werd, kunnen inbrekers hieruit afleiden dat je nog op vakantie bent. Iets wat je maar al te graag voorkomt!