3 tips om vakantie-inbrekers voor een dichte deur te laten staan  

Veel mensen trekken er tijdens de zomermaanden op uit! Heerlijk genieten op de Franse en Spaanse stranden, een actieve vakantie in eigen land, of een reis buiten Europa. Voor wat voor vakantie kies jij dit jaar? Voor inbrekers is de vakantieperiode de drukste periode van het jaar! Zij kunnen tijdens de vakantiemaanden in alle rust hun slag slaan. Veel mensen zijn van huis en laten dit blijken met foto’s en berichten op sociale media. Hoe zorg je ervoor, dat inbrekers buiten de deur blijven tijdens je vakantie? In dit artikel geven we je drie handige tips!

Tip 1: deel geen foto’s met locatiegegevens

Een van de makkelijkste manieren om de kans op een inbraak te verkleinen, is het voorkomen van openbare locatiegegevens. Deel bijvoorbeeld geen foto met locatiegegevens, waaruit inbrekers kunnen opmaken waar je momenteel bent. Zorg er daarbij voor dat je accounts op sociale media goed zijn afgeschermd.

Tip 2: zorg voor kwalitatief goede sloten

Ook kan het verstandig zijn om de sloten op deuren te vervangen. Kies er bijvoorbeeld voor om je verouderde cilindersloten te vervangen voor een nieuw cilinderslot. Via deze link lees je meer over de beste cilindersloten van dit moment! Wist je dat je met cilindersloten met een hoge SKG-rating in aanmerking kunt komen voor een korting op je verzekeringspremie? Kijk op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan welke eisen je precies moet voldoen.

Tip 3: installeer een alarmsysteem in huis

Een derde mogelijkheid om inbrekers voor een dichte deur te laten staan, is het gebruik van een alarmsysteem in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er een camera aan de gevel hangt, dat er een bewegingssensor in de gang wordt opgehangen, enzovoorts. Sloten kunnen de kans op een inbraak weliswaar verkleinen, maar bieden geen weerstand meer als de inbrekers in huis zijn. Het alarmsysteem kan de beveiliging over je woning op zo’n moment overnemen.