Een voor Visum Turkije aanvragen!

Om het land Turkije binnen te kunnen komen, heeft men een visum nodig. Zonder dit visum, komt men niet veel verder dan het vliegveld. Turkije is een erg populair vakantieland en dat betekend dat er elk jaar weer, vele vakantiegangers dit land bezoeken. Eerder moest men het visum kopen op het vliegveld, maar tegenwoordig kan een visum heel gemakkelijk via internet worden gekocht.

Wat is een visum?

Een visum is een stempel dat aan het paspoort of de identiteitskaart wordt toegevoegd. Tegenwoordig wordt een visum ook als een sticker uitgegeven. Zodra men deze stempel of sticker heeft, heeft  men een toegangsbewijs voor Turkije. Eerder kon men het visum verkrijgen bij het consulaat of de ambassade, die op het vliegveld van Turkije gevestigd zijn. Doordat iedereen hier het visum moest afhalen, zorgde dat voor lange wachtrijen. Tegenwoordig kan men het visum heel gemakkelijk via internet kopen. Op internet kunt u aangeven, wanneer u in Turkije aan komt en na het invullen van de persoonlijke gegevens, wordt het visum naar u opgestuurd. Het visum wordt verstuurd via de e-mail, maar op verzoek kan het visum ook via de post verstuurd worden. Wel gaan er altijd een aantal werkdagen overheen, voordat het visum daadwerkelijk wordt ontvangen. Bestel een visum dan ook nooit op het laatste moment.

De spelregels 

Een visum heeft een geldigheidsduur van 180 dagen. Toch betekend dit niet, dat iemand 180 dagen naar Turkije kan gaan. Het visum geeft namelijk voor maximaal 90 dagen, toegang tot Turkije. Belangrijk om te weten is, dat deze 90 verblijfdagen wel binnen de geldigheidsduur van 180 dagen moeten vallen. Zodoende heeft men dan ook de ruimte, om een visum ruim van te voren al te kopen. Uiteindelijk scheelt dit ook nog enorm veel vakantiestress. Een visum kan alleen worden betaald via een Visacard of een Mastercard. Deze kaart hoeft niet op naam te staan, wat een enorm groot voordeel is. Zo kunnen mensen die geen eigen Visacard of Mastercard hebben, wel een visum aanschaffen. Zij kunnen dan een Visacard of Mastercard lenen van familie of vrienden.