Waar je op moet letten bij het plannen van een wandelvakantie

Voor wat voor soort vakantie kies jij dit jaar? Steeds meer mensen trekken hun wandelschoenen aan voor een lange wandelvakantie! Zij vinden het heerlijk om bijvoorbeeld van hut naar hut te trekken, waarbij er dagelijks een afstand van enkele tientallen kilometers moet worden afgelegd. Tijdens een wandelvakantie zie je vaak veel meer, dan wanneer je per auto of vliegtuig op vakantie zou gaan. Denk aan de prachtige paden door de wilde natuur, waar je zelf de bosvruchten kunt plukken tijdens een korte pauze. Bij een wandelvakantie zijn er verschillende aspecten die je niet mag vergeten!

Zorg voor een goede tas en schoenen

Om de kans op blessures aan je voeten en rug te minimaliseren, is het raadzaam om je uitgebreid te laten voorlichten over geschikte tassen en schoenen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een geschikte winkel, waar ze je hier meer over kunnen vertellen. De tas moet comfortabel zitten en voldoende ruimte bieden voor al je spullen.

Bij de aanschaf van nieuwe schoenen is het belangrijk om op de demping hiervan te letten. De schoenen moeten de klappen tijdens het wandelen opvangen, om bijvoorbeeld een hielspoor tegen te gaan. Bekijk de website van Footactive om hier meer over te lezen!

Check voor vertrek alvast online in

Veel mensen die op wandelvakantie gaan, nemen enkel een rugtas mee. Zij hoeven de rugtas zodoende niet af te geven bij het inchecken op het vliegveld, maar kunnen deze meenemen in het vliegtuig. Het is raadzaam om vooraf online in te checken, zodat je niet tijden in de rij hoeft te staan op de luchthaven. Vaak is het vanaf 30 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken. Wel zo prettig, als je goed uitgerust en zonder vertraging aan je wandelvakantie wilt beginnen!