De parkeerfaciliteiten van Schiphol

Jaarlijks passeren zo’n 55 miljoen bezoekers de Amsterdamse luchthaven. Schiphol is daarom ook de belangrijkste luchthaven van Nederland en bovendien ook een hele belangrijke luchthaven voor Europa. Zo’n grote luchthaven heeft natuurlijk voldoende parkeerplaatsen nodig om het de bezoekers gemakkelijk te maken. Schiphol beschikt daarom over een heleboel parkeerfaciliteiten.

Kort Parkeren

Op Schiphol kun je parkeerplaatsen vinden die speciaal geschikt zijn voor mensen die kort willen parkeren. Dat kort parkeren in deze parkeergebieden aantrekkelijk is heeft alles te maken met de geldende tarieven. Onder kort parkeren wordt parkeren met een maximum van 2 dagen verstaan. Als je dus een vlucht hebt geboekt voor een weekendje weg, dan is het voordelig om te parkeren op P1 of P2. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op enkele minuten loopafstand van de terminal. De parkeerplaatsen voor kort parkeren worden ook gebruikt als je iemand wilt uitzwaaien en hier uitgebreid de tijd voor wilt nemen. Deze parkeerdienst heet bij de luchthaven Schiphol terminal parking.

Voor een zeer korte stop kun je met je auto terecht bij parkeerplaats P6. Hier vind je de parkeerdienst Schiphol Short stop. Het eerste kwartier mag je hier gratis parkeren, maar je mag hier niet langer dan een half uur staan. Het gemakkelijke van deze Short Stop parkeerplaats is dat het parkeergebied zich recht tegenover de aankomsthal van de luchthaven bevindt. Dat is vooral heel handig als je alleen maar iemand bij het vliegveld komt afzetten of ophalen.

Lang parkeren

Ook voor parkeerplaatsen voor een langere periode kun je op Schiphol terecht. De parkeerplaatsen P3 en P4 zijn speciaal geschikt voor lang parkeren. Hier kun je onder andere gebruik maken van de populaire parkeerdienst Schiphol Smart Parking. Op lang parkeren is het vooral voordelig je auto stallen, wanneer je de auto langer dan twee dagen hier wilt laten staan. Deze parkeergebieden bevinden zich iets verder bij de luchthaven vandaan, maar voor gebruikers van P3 en P4 rijden er pendelbussen waar je gratis gebruik van kunt maken. De pendelbussen rijden om de tien minuten van en naar de terminal van Schiphol en de busrit duurt slechts enkele minuten. Dankzij deze service hoef je niet onnodig lang en ver met je bagage te sjouwen.

Hoe parkeer je zo voordelig mogelijk?
1. Reserveer zo vroeg mogelijk, dan maak je de meeste kans op vroegboekkorting.
2. Vergelijk de tarieven via p6parkerenschiphol.nl.

Parkeerplaats reserveren

Het wordt aangeraden om van te voren een parkeerplaats te reserveren. Ook al telt Schiphol zo’n 17 duizend parkeerplaatsen voor passagiers, toch is het een fijn idee om alvast een parkeerplaats geregeld te hebben. Je kunt gemakkelijk online een parkeerplaats reserveren voor zowel lang als kort parkeren.