Klein stukje Nederland in de zuidelijke Caraïbische Zee

Als er één vakantieland is die iedereen in Nederland wel op zijn of haar verlanglijstje heeft staan is Curaçao. Het eiland dat in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela is gelegen is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao behoorde tot de voormalige Nederlandse Antillen en dat is ook voor veel Nederlanders de reden om een keer op vliegvakantie naar Curaçao te gaan. Op het eiland is de grootste stad tevens de hoofdstad namelijk Willemstad. Deze prachtige stad heeft kleurrijke gebouwen die in Nederlandse stijl gebouwd zijn. De gebouwen hebben allemaal een andere kleur, dit is niet gedaan om toeristen te trekken maar omdat de gouverneur dit wilde omdat hij pijn aan zijn ogen kreeg van de witte gebouwen. De kleurrijke gebouwen in Willemstad staan langs de Handelskade in Willemstad.

Een vakantiebestemming met voor ieder wat wils

Curaçao is een tropisch eiland en het vormt samen met klein Curaçao, Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Het is haast niet voor te stellen dat Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is, maar als je op het eiland rondloopt zal je al snel merken dat het er heel Nederlands oogt maar dan in een tropisch klimaat. Curaçao is het grootste eiland van de Benedenwindse eilanden maar nog is het niet zo heel groot met zijn 63 kilometer lengte en 11 kilometer breedte. Ondanks dat Curaçao niet heel extreem groot is zijn er heel veel bezienswaardigheden op het eiland te vinden. Het eiland is echt een vakantiebestemming voor iedereen. Of je nu wilt ontspannen op één van de prachtige zandstranden of actief bezig wilt zijn, het is allemaal mogelijk met een Curaçao vakantie. Een aanrader is het luxe Chogogo Resort hotel in Curaçao. Dit hotel voldoet aan alle eisen van een vakantieganger!

Met het vliegtuig naar Curaçao

Geliefde bestemmingen in Curaçao voor een spectaculaire vakantie zijn Jan Thiel Baai, Mambo Beach en Willemstad. De accommodaties op het eiland zijn stuk voor stuk prachtig. Hierbij geldt hetzelfde als bij de bezienswaardigheden er is voor ieder wat wils. Curaçao is het snelst te bereiken als je met het vliegtuig gaat. Er is eigenlijk geen andere mogelijkheid om naar het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee te komen. De gemiddelde vliegtijd naar Curaçao bedraagt 10 uur en 25 minuten voor een enkele vlucht. De vluchten in Nederland gaan allemaal vanaf Amsterdam Schiphol naar Kòrsou in Curaçao. Wil je ook genieten van een Curaçao vakantie? Boek vandaag een goedkope vakantie naar het mooie tropische eiland.