Beleef een rijke vakantie in Hongarije

Hongarije is een land van uitersten. Van de groene heuvels in het noordwesten tot de grassteppes op de Hongaarse poesta, Hongarije biedt een variatie aan landschappen. Gecombineerd met het bruisende Boedapest, de thuishaven van het Sziget Fesztival, UNESCO Werelderfgoed en 200 musea, bezorgt Hongarije u een rijke en meeslepende vakantie.

Het Balatonmeer leeft weer

De steden en dorpen rondom het Balatonmeer hebben een aardige metamorfose ondergaan. De boulevard in Balatonfüred is een wandelpromenade voor verliefde stelletjes die romantisch in de avondzon van elkaar genieten. Siófok is het uitgaanscentrum bij uitstek voor de jeugd, zeker ten tijde van muziekfestival Balatonsound. En in de zuidwesthoek vindt u het charmante Keszthely met midden in de stad het imposante paleis van de graven Festetics. De thermale kraterzee van Hévíz ligt hier vlakbij en is een van de beroemdste thermale wateren van Europa.

Koningin aan de Donau

Boedapest is een stad die met vele superlatieven aangeduid wordt. Deze Koningin aan de Donau wordt met recht gezien als een van de mooiste Donausteden. Boedapest biedt u het frivole leven. Van lunchen aan de Donau met uitzicht op het paleis van koning Matthias, tot en met stappen tot diep in de nacht in obscure kelderkroegjes. Boedapest verveelt nooit door de meer dan 200 musea en de vele sportieve activiteiten in het Stadspark en op het Margarethe eiland.

Sublieme wijn en vele thermaalbronnen

Een groot deel van Hongarije heeft een vulkanische ondergrond. Dit komt het beste tot uitdrukking in de vele thermale bronnen. Alleen in Boedapest zijn er al 80. De meest bijzondere thermaalbaden naast Hévíz zijn het grottenbad Miskolc-Tapolca in Miskolc en het zoutbad van Egerszalók.

Op vakantie in Hongarije is het een feest om te genieten van de verschillende rode en witte wijnen. De bekendste zijn natuurlijk de kruidige Stierenbloedwijn uit Eger en de witte puttonyos wijnen uit Tokaj.

Natuur en cultuur in Hongarije

Hongarije kent vele barokke steden, zoals Szeged tegen de Servische grens en Eger in het noordoosten. Operaliefhebbers halen hun hart op in de schitterende opera’s van Pécs (culturele hoofdstad van Europa van 2010) en Boedapest. De poesta, het Tiszameer en de 10 nationale parken vormen een rijke schakering van vogel- en insectenleven. In een vakantiehuis in Hongarije zit u zomaar tussen vele verschillende soorten vlinders.

Een vakantie in een vakantiehuis in Hongarije is een gedenkwaardige beleving. En ook hier is Hongarije een land van uitersten: de één komt elk jaar terug, de ander voelt zich slecht op z’n gemak. Leer Hongarije kennen en boek een vakantiehuis bij HungariaHuizen, de specialist in vakantiehuizen in Hongarije. Voor vliegtickets gaat u naar goedkope-vliegtickets.nl.

Auteur: Hungariahuizen.nl