Egypte trekt weer meer toeristen

Sinds de Arabische Lente zijn intrede heeft gedaan in Egypte is het toerisme in het land in het slop geraakt. Voor de revolutie was Egypte het vakantieland waar jong en oud genoot van een all inclusive vakantie, Nijl cruise of van de vele bezienswaardigheden uit het oude Egypte.

Nu toeristen Egypte massaal links laten liggen in verband met de Arabische Lente, is het ineens een stuk rustiger in de badplaatsen aan de Rode Zee. De badplaatsen balen hier flink van want zoals ze zelf stellen is de Arabische Lente daar niet aan de gang. Overheden hebben lange tijd een negatief reisadvies gegeven voor reizen naar Egypte en touroperators blokkeerden alle vakanties naar de toeristische plaatsen. Nu het negatieve reisadvies van de overheid in Nederland weer ingetrokken is,  kunnen Nederlandse toeristen weer een vliegvakantie boeken naar Egypte. De Rode Zee is een prachtige vakantiebestemming waar je het hele jaar door een vakantie naar toe kunt boeken

Negatief reisadvies ingetrokken, maar het blijft oppassen in Egypte

Nu het negatieve reisadvies begin 2014 is ingetrokken, komen er steeds meer toeristen naar Egypte voor de welbekende all inclusive vakanties. Het is nog steeds niet gezegd dat je als toerist als een vrij vogeltje Egypte kunt verkennen. De toeristische badplaatsen hebben dan wel nauwelijks iets mee gekregen van de onrust in de hoofdstad Caïro maar in het buitengebied blijft het oppassen geblazen. Excursies moeten ten alle tijden onder extreem goede begeleiding gemaakt worden. Dit is natuurlijk niet erg want dit is voor je eigen veiligheid.

In 2015 moet het aantal toeristen weer op peil zijn

De Arabische Lente heeft voor heel veel problemen gezorgd in Egypte en in de hoofdstad Cairo hangt nog steeds een gespannen sfeer. De sfeer dat het zo weer mis kan gaan. Het aantal toeristen dat weer een vakantie boekt naar de Rode Zee komt langzaamaan weer opgang en in 2015 moeten de vliegtuigen die naar Egypte vliegen weer boordevol zitten met toeristen die willen genieten van een heerlijke zonvakantie aan de Rode Zee.

Egypte trekt weer meer toeristen naar de Rode Zee

Afgelopen zomer gingen er al weer veel meer toeristen naar Egypte maar het aantal is bij lange na nog niet op het oude niveau terug, zoals voor 2010. Er zijn zelfs meerdere groeperingen bij elkaar gekomen om er weer voor te zorgen dat de toeristenstroom weer opgang zal gaan komen. Zo is de Arabische Liga bijeengekomen en hebben ze gediscussieerd hoe ze Egypte uit het diepe dal kunnen trekken.